top of page

Wel of niet halfweg?

Even rekenen en ik kom op een afstand van bijna 890 km. Maar ik ben in tijd nog niet halfweg, hoe komt dat?

Een volledig traject berekenen in een routeplanner houdt natuurlijk geen rekening met de zijstappen die er genomen worden naar de slaapplaatsen. Dit kost mij al snel 5 km per dag, als het meevalt.

Op het Google Maps beeld zie je duidelijk welke zijsprongen ik heb moeten nemen om de nacht te kunnen doorbrengen.


Tot nu toe ben ik heel tevreden over de app waarmee ik wandel, Maps.me, die mij al langs mooie veldwegen en bospaden heeft geleid. Af en toe is er onvermijdelijk een route departementale die we moeten volgen, maar dat is alleen hectisch omdat de Fransen geen fiets- of voetpaden kennen.

Trouwens, wist je dat Maps.me ontworpen werd door Russen? Geniaal, het werkt overal ter wereld, vooral voor wandelaars en fietsers. Ik heb gelezen dat de mogelijkheden voor het autoverkeer beperkt zijn maar ik heb het nog niet uitgetest.

Dankzij de technologie lukt het mij tot nu toe vrij goed: mijn slim telefoontje zorgt ervoor dat ik de weg kan afleggen, overnachtingen kan vastleggen, in contact blijven met mijn vrienden, de actualiteit (vooral ivm. richtlijnen rond covid-19) en het weerbericht volgen, en af en toe ontspannen.

Dat is meegenomen want, beste pelgrims, ik draag alles zelf: tent, slaapzakken voor Dax en mij, luchtmatras, kledij, farmacie, eten en drinken en powerbank om onderweg gsm en tracker op te laden! 'Alles' varieert van 15 tot 20 kg. Het eten van Dax wordt opgestuurd per week, en samen met de aankoop van proviand, geeft dit de variatie in gewicht!

Iedereen bewondert mij, maar ik verzeker jullie: dit is niet zo moeilijk! Juiste keuze van benodigdheden, goede training en doorzettingsvermogen maken dit mogelijk!

De mens is altijd sterker dan gedacht!

Morgen vertel ik jullie verder over de bijdrage van Dax!
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page