top of page

Super Dax

Iedereen vraagt zich af hoe een hond deze hele tocht kan overleven. Als mens wordt er verondersteld dat je weet wat je begint, maar als je jouw hond meesleurt in het avontuur, rijzen de vragen.

Bij het Compostelagenootschap van Mechelen in België zei men direct: niet doen!

Maar iedereen heeft buiten de 'waard' gerekend: een working kelpie is perfect voor deze tocht!

Ik heb mijn lieve hond niet zomaar meegesleurd in dit avontuur. Eerst heb ik aan de fokker gevraagd of dit haalbaar was, ja dus. Maar dan heb ik toch ook opzoekingswerk gedaan waarbij ik verbaasd was van de ongelooflijke capaciteiten van een working kelpie: zo goed als geen lichamelijke gebreken, zeer vriendelijk en genegen tegenover mensen, onuitputtelijke energie, fenomenaal aanpassingsvermogen!

Maar dit is geen sprookje, dus let's stick to the facts!

Dax heeft een bijzondere 'will to work together'. Het is alsof ze snapt wat er aan het gebeuren is. Ze volgt dus volledig mijn energiepatroon! Bovendien heeft ze een hoge 'charming capacity', zelfs mensen die bang zijn, worden door haar vertederd.

Wat ik een beetje vrees, is dat ze over haar grenzen zou gaan. Daarom let ik goed op haar! Een mankement wordt direct gecontroleerd en ik voorzie voldoende rust! Gelukkig dat ik haar als pup geleerd heb om tot rust te komen (time out)!

Wat nog niet op punt staat maar ik leer ermee leven: alhoewel schapen haar niet interesseren (basic instinct), heeft ze toch een drijfinstinct naar auto's en paarden. Dat is soms wel vervelend maar we werken eraan en ik zoek telkens opnieuw naar alternatieven.

De knuffels die ik te pas en te onpas krijg, vertellen mij wel dat ze zich goed voelt!

En we zijn aan elkaar gewaagd, we geven niet op!44 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


Linda Vinck
Linda Vinck
Apr 27, 2021

Als je ziet in Australië wat deze honden presteren bij hoge temperaturen verschiet ik er niet van dat ze het zo goed doet

Like
Annie Timmermans
Annie Timmermans
Apr 27, 2021
Replying to

En niet alleen hoge temperaturen, ook regen en wind!

Like

Met Dax aan jouw zijde en voor Dax met Annie aan haar zijde geraken jullie er wel! Xxx

Like
bottom of page