top of page

Overvallen door landschappen

Bijgewerkt op: 13 mei 2021

Wat ik wel wil beamen over het opdelen van het hele traject in etappes (wat vele pelgrims doen), is dat ik door op korte tijd deze hele afstand afleggen, niet de tijd krijg om alle indrukken en ervaringen te verwerken.

Vanaf mijn vertrek in België ben ik door verschillende landschappen getrokken, de stedelijke omgevingen niet meegerekend.

Het is opvallend hoeveel informatie er gehaald kan worden bij nauwkeurige observatie gecombineerd met essentiële parate kennis.

Zo is het herkennen van gesteenten en plantensoorten (zowel wilde planten als kweekvormen) belangrijk om pro-actief op zoek te gaan naar landschappelijke elementen. Als voorbeeld neem ik het bestaan van grotten in gebieden met veel kalksteen. Zo heb ik zelfs op een echt karrenveld


gelopen maar ik was te intens bezig met voorzichtig te stappen om een foto te nemen.

Ik hoop op termijn een soort fotoalbum te maken met de verschillende zichten die ik heb proberen vangen.42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page