top of page

Overal kunnen slapen is een kunst!

Voor de start van mijn odyssey had ik mij voorgenomen om zo zelfstandig mogelijk te reizen. Begin maart was het nog koud ´s nachts en ik paste toch wel mijn voornemen aan omdat een goede nachtrust belangrijk is voor ons beiden.

Dus nam ik het besluit om toch een budget vast te leggen en te zoeken naar de beste oplossingen. Hierdoor heb ik in 2,5 maanden tijd geslapen in alle mogelijke omstandigheden: van mijn tentje tot een echt kasteel, van een weghotel tot een privéverblijf. Er zijn nog een aantal opties open maar voorlopig heb ik die kunnen ontwijken: een strooien bed in een stal of een extreem duur resort! Dat hoeft niet echt.

Was het gratis, dan ben ik steeds met respect omgegaan met de locatie. Was de prijs 'hoog', dan heb ik maximaal gebruik gemaakt van het comfort maar toch ook met respect.

De vele commentaren over mij in de airbnb app getuigen hiervan. Zo hoort het ook, vind ik.

De booking app heb ik ook gebruikt, maar de 2 reservaties bij expedia liepen mis! Gelukkig hebben de hoteluitbaters mij telkens uit de nood geholpen maar het was niet leuk.

Wat heb ik nog gebruikt? Welcometomygarden en Trustroots, maar beide netwerken waren beperkt. De weinige keren dat ik er gebruik van maakte, waren wel een succes.

Op twee zaken ben ik heel fier.

Ten eerste, ik heb steeds de omstandigheden naar mijn hand kunnen zetten. De verhalen zullen nog verteld worden maar ik kan wel zeggen dat er voor elk probleem een oplossing mogelijk is, met een beetje flexibiliteit en inventiviteit!

Ten tweede, telkens een nieuwe omgeving, een ander bed of matras, een andere inrichting? Dax en ik voelen ons direct thuis en passen ons aan! Soms was het beetje raar om de wekker links te horen als hij de vorige dag rechts lag, bvb. maar de verandering went!

En nu (vrijdag 14 mei) geniet ik van een gratis maaltijd, aangeboden door de gemeente Mediana de Aragon, voor een keer niet bekomen door mezelf maar door enkele fantastisch personen van SOS Animales Sagunto.


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page