top of page

Materiaal voor 81 dagen

Bijgewerkt op: 21 mei 2021

Nog 8 dagen en we komen aan in Estivella!

Het is niet te geloven dat we er in geslaagd zijn om zo ver te geraken. En ik mag wel zeggen dat we er allebei nog evenveel plezier in hebben!

Maar hoe zit het nu met alle materiaal dat ik meesleur of gebruik?


Mijn schoenen zijn afgesleten maar niet echt versleten, goed gekozen, denk ik! Behalve de naad die loskwam en de zolen die reliëf verloren hebben, doen deze Salomons het zeker goed. Laat ons hopen dat ze mij de laatste 8 dagen nog dienen!

Ik heb maar 1 paar, en dat lukte perfect.


De tent? Super gemakkelijk op te zetten, wel nogal klein maar heel warm.

Bij een van de testen had ik een steen niet gemerkt waardoor de bodem geperforeerd was. Ducktape heeft dit opgelost.

Vandaag merkte ik dat een buisje gebarsten was, maar nog steeds bruikbaar. Die kan nog wel een paar tochten meemaken!


De keuze van kledij? Daar ben ik tevreden mee. Zonder grote kosten heb ik een nuttige selectie gemaakt en drastisch geweest, zonder spijt!

1 broek, die snel te wassen en te drogen was. Reserve was niet nodig hierdoor, en in uiterste nood kon ik mijn thermische onderbroek aan, toch voor binnen.

Voor de rest, bvb. mijn oude regenjas heb ik zonder problemen gebruikt mits de gouden tip van Ruben: een paar keer een bus impregneerstof kopen en leegspuiten op schoenen, beschermhoes van rugzak en regenjas!

Voor de rest? Aan wie dit nuttig vindt, wil ik altijd een volledige lijst geven!

Maar ik kan nu wel zeggen dat ik deze kleren beu ben.

Misschien kan ik ze nog symbolisch per opbod verkopen 😉


Het gasvuurtje en de keuze van voedingsmiddelen was ook geschikt, het was wel uitkijken naar de macro's: voldoende proteïnen en weinig volume. De ontdekking waren de groene spliterwten, maar in Spanje onvindbaar.

Voor het gasvuurtje had ik dan problemen in Frankrijk maar met de hulp van de winkeliers vond ik toch geschikte gascartouches. Hier bedenk ik wel dat ik eventueel meerdere kleine gascartouches uit België had kunnen meenemen, als ze voorradig waren geweest!


Tenslotte heb ik bewust gekozen voor enkele producten die ik essentieel vond zoals UV beschermende dagcrème, nagelschaartje (dat ik voor alles en nog wat gebruikt heb) en verzorgende crème voor onze poten.

Qua farmacie was ik ook uitgebreid voorzien, mede dankzij Sophie uit Saunay, en ik heb de meeste spullen echt kunnen gebruiken.

Wat ik niet gebruikt heb, vond ik toch niet erg om mee te sleuren want dat was medicatie voor noodgevallen! Eigenlijk gelukkig niet hoeven gebruiken, zou ik zeggen.


En niet te vergeten: het balletje voor Dax (ondertussen al het derde, zou ze dat beseffen?)

Daar hebben Dax en heel veel personen plezier aan gehad!


Wat zou ik veranderen?

Misschien een groter zitmatje zodat Dax erop kan.

Zeker een groter en steviger eetkommetje voor Dax, maar we redden ons nog.


Valt mee, vind je niet?


36 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentario


Je bent er bijna Schattebout xxx

Me gusta
bottom of page