Kathedraal van Chartres

Als stripverhalen addict had ik al lang de kathedraal die Auclair tekende voor het verhaal 'de Pelgrims' van Simon van de Rivier, willen bezoeken.

Daarbij wou ik de keuze van Auclair begrijpen, enerzijds omdat deze plek al sinds de oudheid een trekpleister was voor pelgrims. En het is alleen maar gegroeid toen een kledingstuk van moeder Maria tentoon werd gesteld, met de nodige mirakels! Anderzijds vermoed ik dat Auclair wel besefte hoe bijzonder deze kathedraal is.

Maar nu kom ik tot mijn eigen indrukken.

Als Belg ben ik eigenlijk verwend, we hebben zoveel mooie kerken en kathedralen dat we met vergelijkende ogen kijken. Een Amerikaan heeft geen referentie en is dus overweldigd bij het zien van dit monument. Sorry voor deze opmerking maar het is bedoeld om mijn punt te verduidelijken.

Dus ja, het is een mooie kathedraal en ze is vooral groot. Maar is iets dat groter is, automatisch ook mooier?

31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Bang zijn