En Amiens is speciaal

Jade neemt mij mee op sleeptocht door de stad, die ze zelf de laatste 2 jaar ontdekt heeft.

Wat kan ik vertellen?

Deze stad leeft, met heel veel leuke initiatieven: een wijk-koelkast met resten van supermarkten, om zomaar mee te nemen; een boekenruilkast met een ruime keuze; en heel veel jongeren, leerlingen die doen aan outdoor education: op schattenjacht, kajakken, challenges aangaan!

Ik zie prachtige illustraties van hoe een stad kan bestaan.

Zo is ook natuur belangrijk in de stad, het equivalent van volkstuintjes is een groot succes en kunst is nooit ver weg. De man op de vlotter is een verhaal apart.

Ja, Simon van de Rivier is hier nooit geweest, maar ik ben blij met de extra ervaring die Jade mij geboden heeft.

De Sommevallei met alle ontmoetingen en plaatsen staat gebeiteld in mijn geheugen.


38 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Bang zijn