top of page

De Landes

Mijn broer Maurice was altijd aan het vertellen over Eleonora van Aquitanië. Als kind luisterde ik vooral naar de passie in zijn stem, de inhoud was bijzaak.

Gisteren heb ik voor de eerste keer de volledige geschiedenis van deze dame gelezen, weliswaar in wikipedia maar toch indrukwekkend. Hoe 1 persoon de geschiedenis kan tekenen!

Terwijl ik dus haar Middeleeuwse eigendommen doorwandel, besef ik de relativiteit van de dingen. Deze prachtige streek met oa. de Landes toont juweeltjes van gebouwen naast (opnieuw) vervallen boerderijen en immense akkers, evenals bosgebied met vooral dennen voor de harswinning. En het oogt allemaal toch wel eentonig, de zoveelste foto van Dax in het bos? Neen, toch niet.

Vandaag logeer ik in het kuuroord Dax, dat momenteel lijdt onder de coronamaatregelen: dus geen bezoekers, geen activiteiten!

Vanaf morgen begint de aanloop naar de Pyreneeën, hopelijk komt er afwisseling in het landschap en (voor Dax) niet teveel wandelen langs de autowegen.

Er zijn zoveel indrukken te verwerken en tegelijk blijf ik druk bezig met zoeken naar overnachtingen. Duim voor ons zodat we steeds een veilige slaapplaats mogen vinden!


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page