Bos, bos en nog eens bos

De derde week is begonnen, gisteren 25 km en vandaag 29 km! Eigenaardig dat het gisteren zwaarder leek dan vandaag ...

De hoofdoorzaak is het stappen langs de autowegen zonder voetpad, ik ben constant alert opdat Dax niet uitvalt naar auto's en daardoor vorder ik minder snel! We werken eraan en het betert, mede dankzij een klein hulpmiddel, ooit gekregen van Louis om Grimm mooi te leren volgen. Voor Dax is het bijna een geruststelling en ze kalmeert vanzelf. Enkel zwaardere voertuigen of aanhangwagens zijn nog moeilijk.

Naast de akkers met koolzaad, raapzaad en granen lopen we meer en meer door prachtige bossen of wouden, durf ik wel zeggen. Alleen is het spijtig dat jagers zich hele delen toe-eigenen. Niet dat ik jagen als sport zou verbieden, maar buiten het jachtseizoen mag er toch meer toegankelijkheid zijn. Dat voel je aan de lijve te voet want ik heb anderhalve km moeten afwijken hierdoor.

Telkens wil ik foto's nemen maar het is zo moeilijk om de grootsheid, de charme en de authenticiteit van het bos te vatten. Ik kan alleen maar aanmoedigen om zelf door bossen te wandelen, de geluiden en geuren te ondergaan en door het bos de bomen proberen te zien.

Deze niet toeristische streek heeft zoveel uitstraling en sommige dorpen zoals Grosrouvre zijn idyllisch mooi!

Vanaf morgen ben ik op de route naar Compostela. Zal ik dat ook echt merken? In elk geval zal ik de tijd nemen om Chartres te leren kennen.


69 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven

Bang zijn