Beauvais ontgoochelt

Door onvoorziene omstandigheden, dankzij covid-19, zit ik een extra dag in Beauvais. Daarom besluit ik inkopen te doen en de stad te verkennen met Dax.

Wat een ontgoocheling: een onafgewerkte kathedraal (Middeleeuwse grootheidswaanzin), geen hondenweide (blijkbaar onbekend, er is zelfs geen woord voor in het Frans) en zwemmen in het prachtige meer, plan d'eau du Canada, is verboden!

De toeristische dienst is bovendien gesloten, de zogenaamde route Saint-Jacques de Compostelle bestaat enkel op de app, en ik blijf dus met heel veel vragen zitten!

Gelukkig is mijn gastheer geweldig en hij is oprecht vertederd door Dax. Met spijt zegt hij zelf wel een hond te willen maar als brandweerman is dat niet evident. Spelen met Dax compenseert dit toch een beetje, heb ik het gevoel.

En met de andere logée had ik gisteren een urenlang gesprek over honden, en dan in het bijzonder over Mechelaars!

Dat zijn en blijven de leuke kanten van mijn odyssey.


Ik blijf wel met een dubbel gevoel zitten. De corona-hetze zorgt voor extra stress met het zoeken van slaapplaatsen, veel campings en herbergen blijven dicht. Zoek je informatie online, dan is dit betalend.

Compostela met een commercieel kantje?

En tijdens het wandelen in de steden tot nu toe merk ik dat niet-essentiële winkels wel dicht zouden moeten zijn, maar er zijn rijen aan de kiosken waar je kan gokken.

Maakt de overheid ons verslaafd?


Het is zaterdag, de zon schijnt, de wind is gaan liggen, en er zijn veel bewegenden, maar hier in Frankrijk moeten honden altijd aan de lijn, er wordt niet opgeruimd (ik voel mij een alien met mijn kakzakjes!

Maar steeds blijven de Fransen vriendelijk!


In het park ontdek ik wel een fitness set waar ik natuurlijk een workout doe.

En bovendien heb ik ook vandaag meer dan 20000 stappen gezet en ben ik mentaal gegroeid.

Het is goed dat ik de volgende dagen terug de baan op ga, we kijken ernaar uit!


17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Bang zijn